Hoe kun je zien of de vrouw die jij aan het daten bent wel echt op jou valt of niet? Fijn om te weten, want het kan je grote teleurstellingen voorkomen. Zo krijg je duidelijkheid over wat ze wil.

Beland jij vaak in de friend zone? Nog nooit hebben ze zo’n leuke lieve man als jij ontmoet. Maar toch blijven ze liever ‘gewoon vrienden’ met jou.

Of date jij wel eens dames die ontzettend twijfelen? De ene keer ben je de liefde van hun leven, om het volgende moment weken geen enkel teken van leven te mogen ontvangen van hen.

Zoveel dubbele boodschappen, je snapt er niks meer van. Waarom zegt ze niet gewoon eerlijk hoe zij zich over jou voelt en wat haar eerlijke intenties zijn? Bij navraag lijkt ze het zelf vaak ook niet te weten. Om een punthoofd van te krijgen.

MIJN SUPERDUIDELIJKE DATE
Een week geleden had ik een date met een man die ik had ontmoet in een support-groep, een soort kringgesprek waar je praat over je gemeenschappelijke issues. Kennelijk was ik nogal opgevallen bij iemand.

Hij handelde kordaat en zelfverzekerd. Tussen neus en lippen door informeerde hij of ik open stond om te daten. Jazeker. Even later stelde hij op rustige toon een date voor. Het verraste me een beetje. Op mijn aanvankelijk gereserveerde reactie stuurde hij zichzelf bij: ‘We kunnen natuurlijk ook gewoon over onze issues praten, als je dat fijn vindt’. Ik besloot het toch een kans te geven. Daten. Leuk. Al een tijdje niet meer gedaan.

Na een week met allemaal enthousiaste berichtjes (‘Zin in morgen!’), brak de avond aan. Lachen, knuffelen, levensverhalen vertellen, flirten, eten, drinken, geheimen delen… Al met al een prima date met een prima man. Ziet er goed uit. Heeft zijn leven prima op orde. Deelt allerlei interesses met mij. Respectvol, naar zichzelf en naar mij. Volwassen. Laat zich niet gek maken. En, de man liet duidelijk merken weg van mij te zijn. ‘Ik vind je leuk; lief; mooi; wanneer zie ik je weer…’, dat werk.

Alleen, ik kon het niet terugzeggen. Ik heb het een eerlijke kans gegeven. Maar, ik viel gewoon niet op dezelfde manier op hem.

De volgende dag stuurde ik hem een vriendelijk berichtje dat ik oprecht genoten had van de date, en dat het wat mij betreft bij 1 keer blijft. Want nou ja, bovenstaande reden.

‘Dankjewel voor je eerlijkheid, fijn. Ik heb er ook van genoten. Wie weet tot ziens’